آیا سختی گیر رزینی می تواند آهن را حذف کند
مهمتر از هر چیزی ما می خواهیم در طول این محتوا به این سوال پاسخ دهیم، آیا سختی گیرهای رزینی توانایی حذف آهن موجود در آب را دارند؟ بنابراین توصیه می کنیم تا پایان محتوا ما را همراهی کنید.
سختی گیر رزینی چیست؟
سختی گیر رزینی را با نام رسوب گیر نیز می شناسند. آب ها را از نظر وجود املاح و مواد محلول در آن ها میتوان به دو دسته آب های سخت و آب های نرم تقسیم کرد. آبی که حاوی مقادیر قابل توجهی یون کلسیم و منیزیم باشد را آب سخت می نامند. آب سخت برای مصارف خانگی مناسب نیست. بزرگترین دلیل برای تایید این امر، کف نکردن صابون در آب سخت است. همچنین آب سخت قابل شرب نیست. بنابراین لازم است این آب، سختی زدایی شود. برای حذف سختی آب از انواع سختی گیرهای موجود در بازار استفاده می کنند. یکی از بهترین سختی گیرهای موجود در بازار، سختی گیر FRP است. در ادامه با نحوه عملکرد این سختی گیر آشنا خواهید شد.
مزیت و کاربردهای سختی گیر رزینی
فرایند سختی زدایی آب در سختی گیر رزینی به گونه ای است که یون های کلسیم و منیزیم را با یون های سدیم جایگزین می کند. به این فرایند، تبادل یونی گفته می شود. به همین دلیل در سختی گیرهای رزینی لازم است از یک مخزن مشخص برای نگهداری محلول رقیق آب و نمک استفاده نمایند. سختی گیرها را می توان با مواد گوناگون و متفاوتی تهیه نمود. در حالی که بهترین و مناسب ترین ماده برای تولید سختی گیر رزینی، فایبرگلاس یا FRP است. از جمله مزیت های سختی گیر می توان به افزایش طول عمر ماشین های ظرفشویی و لباسشویی اشاره کرد. برخی از مهمترین کاربردهای سختی گیر FRP به شرح زیر می باشند.
- استفاده در رستوران های بزرگ
- استفاده در خشکشویی ها
- افزایش طول عمر موتورخانه های مجتمع
- قابل شرب کردن آب
اجزای به کار رفته در رسوب گیر آب فایبرگلاس
سختی گیر رزینی مانند هر دستگاه و سیستم تخصصی از یک سری قطعه ها و ابزار خاص ساخته شده است. قطعه های به کار رفته در ساخت این سختی گیر عبارتند از شیر تخلیه، شیر محلول نمک، لوله های ورود و خروج آب به دستگاه، رزین، نازل های پخش کننده آب و مخزن نمک. توجه داشته باشید محل نصب سختی گیرهای رزینی لازم است از تابش مستقیم نور خورشید در امان باشد. همچنین سختی گیر باید از سرما و یخ زدگی کاملا محافظت شود. همچنین کارشناسان توصیه می کنند جهت افزایش طول عمر مفید سختی گیر رزینی و بالا بردن کارایی آن قبل از این رسوب گیر از فیلتر شنی استفاده نمایید. استفاده از فیلتر شنی ورود مواد معلق را به درون سختی گیر تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
آیا سختی گیر رزینی آهن آب را حذف می کند؟
امروزه آب در دسترس را لازم است به کمک دستگاه های مختلف قابل شرب و قابل استفاده نمود. همانطور که ذکر کردیم یکی از این دستگاه ها، سختی گیر رزینی است. از جمله مشکلات عمده در ارتباط با آب در دسترس وجود آهن در آن است. در گذشته به اشتباه از سختی گیر رزینی به تنهایی جهت حذف آهن موجود در آب استفاده می کردند. در حالی که این عمل کارایی لازم و کافی را ندارد. در واقع باید بگوییم برای حذف آهن از آب، استفاده از سختی گیرهای رزینی به تنهایی کافی نخواهد بود. دلیل این امر را به صورت خلاصه در زیر بیان خواهیم کرد.
- کاهش عمر رزین دستگاه
- ایجاد رسوب در قطعه های داخلی سختی گیر
- آسیب به شیر کنترل دستگاه
چگونه آهن آب را حذف کنیم؟
برای این که جهت حذف آهن موجود در آب اقدام کنیم ابتدا باید بدانیم آهن موجود در آب به چه شکلی وجود دارد. آهن موجود در آب به دو صورت سه ظرفیتی و دو ظرفیتی قابل مشاهده است. نوع سه ظرفیتی آهن، نامحلول است در حالی که نوع دو ظرفیتی آن محلول بوده و نمی توان آن را با چشم غیر مسلح مشاهده کرد. برای حذف آهن آب بهتر است قبل از این که آب وارد سختی گیر شود آن را از یک فیلتر حذف آهن عبور دهید. به کار بردن فیلتر حذف آهن موجب افزایش طول عمر سختی گیر و قطعات درونی آن خواهد شد. به طور کلی برای حذف آهن آب لازم است از اکسید کننده های قوی استفاده کرد. از جمله این اکسید کننده ها می توان به کلر و ازن اشاره کرد. امروزه استفاده از ازن برای حذف آهن موجود در آب رواج بیشتری دارد.